2024. március 15., péntek

Nagyobb gondjaim ne legyenek!

Tegnapról mára megint éjszakás voltam.
Kicsit jobban sikerült, mint a múltkori, de még mindig elég káosz van a fejemben a menetet illetően, szerintem ahány kolléga, annyifélék a szokások, szóval egyenlőre nem látom még át. Nappal valahogy egyértelműbb, hogy mi után mi következik, és hány órakor, az éjszaka más.
Szerintem túltoltam a kávét, vagy nem tudom, de nem bírtam pihenni a holt időszakban sem (1-4.30-ig kb.), még akkor is pörögtem, mikor itthon megreggeliztem Charlieval és Mórral (7 után). Végül nem aludtam délelőtt sem, ebéd után viszont "elájultam", és aludtam 2 órát. Majd este is korán le szeretnék feküdni, mert holnap is megyek 7-től 19 óráig.  

Fura ez a fajta fáradtság, még nevelőként éreztem utoljára, mikor néha éjszakáztam.
Az orrom tövéből indul, és kisugárzik a homlokomba és a tarkómra, de nem olyan, mint a fejfájás, inkább valami zsibongásszerű, nem fáj, hanem ködösít, lenyom. 

Mi is volt még a héten...
Volt egy közjegyzős ügyem gyámként, azon nagyon felhúztam magam, mert eltűnt egy nagyon fontos irat a letöltéseknél (nem az én dolgom), úgyhogy azzal másfél értékes nap ment el, hogy kibogozzak minden szálat, és a helyére tegyek mindent. 
Stresszeltek még egyéb értelmetlen feladattal, de azon már a szemöldököm sem emelkedik meg.

Apropó! Szemöldök.
Végigcsináltam az arctornás négy napot, sőt jegyzeteket is készítettem, hogy kéznél legyenek az instrukciók, ha a fürdőszobában nem akarom az egész videót újranézni, meg amúgy is, csak korlátozott ideig elérhetőek ezek az anyagok. Feltett szándékom, hogy minden nap foglalkozok pár percet az arcom izmaival is, úgyhogy a ma reggeli arctisztítás után is beálltam a tükör elé, és megcsináltam a négy területre az összes gyakorlatot. Egy bizonyos ponton Mór kijött utánam a fürdőszobába (nem szokott), és megnézte, hogy mi a franc van, hogy folyamatosan hangosan fújom ki a levegőt. Annyira cuki volt, ahogy megállt mellettem, és nézett fel rám, hogy mi bajom van. Szerintem azt hitte fulladok, de megnyugtattam, hogy csak "tornázok", úgyhogy elnézően visszakocogott a helyére a délelőtti durmolásra.
Biztosan csak én képzelem be magamnak ilyen rövid idő után, de úgy látom, hogy a szám melletti ránc kevésbé látszik, és valahogy jobb az egész arcom. 

Másik országos problémám, hogy két hét múlva fodrászhoz megyünk, és nyárra más frizurát szeretnék.
Imádom ezt a klasszikus bobot, amitől olyan rajzfilmfigurszerű a fejem, Charlie szerint mint a varázsceruzás gyerek némi túlzással, de nyárra nem lesz praktikus, ha a homlokom izzadni fog.

 

Vissza szeretnék térni erre a vonalra.


Aztán, ha elől megint hosszabb lesz, akkor meg ilyesmire.


Aztán télen majd megint variálok természetesen.
Úgyhogy most azon szurkolok, hogy addigra elől legyen olyan hosszúságú, hogy el tudjunk indulni a fenti fazonok felé, hogy mire nyár lesz, ki tudjam simítani a homlokomból a hajamat. 




 

Vendula London

Ki ismeri ezt a márkát?
Én eddig nem hallottam róla, de a Vinteden megláttam ezt a táskát, és bekapcsolt egy gyermekkori, folyton lobogó vágyam az uzsonnás táskák iránt (aki a hetvenes években született, az tuti tudja miről beszélek), és elvesztem. 




Ennél már csak az mókásabb, hogy az áruért Kismacsót küldtem Budapesten, aki mind a 190 centijével, minden ízében férfiként megjelent a megbeszélt helyen ezért a táskáért. Jóhh, az eladó tudta, hogy nekem és nem neki lesz a cucc, úgyhogy kértem, tegye már egy szatyorba, ne ezzel kelljen korzóznia a gyereknek hazáig. Azért a humora megvan Kismacsónak, otthon lőtt egy szelfit magáról, meg a táskáról, és írta, hogy lehet mégis ezzel járna be dolgozni. 😂
Sajnos, csak jövő héten kaparintom a kezeim közé az új szerzeményemet, mert ezen a hétvégén ügyeletes Kismacsó, Budapesten kell maradnia, Belami és Ági meg Isztambulban van csütörtök óta, majd csak vasárnap este jönnek haza. 
Amúgy feltett szándékom használni a táskát a hosszú farmerszoknyáimmal, meg a fehér-piros adidas superstárommal, de majd meglátjuk. Maximum elrakom a lány unokámnak ezt a designer táskát, enni nem kér. 


2024. március 12., kedd

Mór 4 éves

Isten éltesse nagyon-nagyon sokáig jó erőben, egészségben!



Tévelygéseim az egészségügyben

Ma a fogorvos feltette az implantátumra a koronát, vagy hogy is mondják ezt.
Még 2006-ban kaptam ezt a csapot a letört, előtte gyökérkezelt fogamba, és a rajta lévő fogszínű borítás valamikor 2023-ban lejött. Mivel oldalt lévő fog, nem látszott, de azért engem zavart. Főleg, hogy nem tudtam azt sem, az implantátum sérült e. 
Aztán januárban kértem időpontot a területileg illetékes orvoshoz, és február közepére kaptam. (Azért, hogy belenézzen a számba, és megmondja mennyiért, és mikor tudja megcsinálni.) Valahogy volt egy rossz érzésem, úgyhogy februárban kértem időpontot egy sokak által ajánlott maszek orvoshoz is. Oda hamarabb kaptam, mint a másikhoz. Elmentem, megnézte, azt mondta, ha az implantátum nem sérül, mikor lecsiszolja róla a műanyag maradékát, akkor arra tud koronát csinálni 50 ezerért. Ha új kell a csapból is, akkor 70 ezer. 
Aznap, mikor az sztk-s orvoshoz készültem, felhívott az asszisztense, hogy beteg lett a doktornő, nézzünk másik időpontot, majd benyögte március közepét. Mondtam neki, hogy ne vicceljen már, mégis miért várjak hónapokat 10 perc miatt, hogy mondjon egy árat, mert ez fizetős lett volna ott is mindenképp. Hebegett, habogott, végül mondtam neki, hogy akkor inkább hagyjuk az egészet, én nem fogok júniusig ezzel sz.rakodni. 

Így történt, hogy végül a maszek dokit választottam, és nem bántam meg.
Szépen le tudta szedni a csapról ami nem kellett oda, levette a mintát, és ma megcsinálta. Továbbra sem látszik semmi, de én érzem, és most nagyon örülök magamnak.

És még nincs vége.
Csinál még nekem pár folyékony? fognyak tömést, hogy az elvékonyodott (régen szarrá súrolt) fognyakakat megerősítse, meg így szebb lesz a mosolyom is. Azóta már megtanultam helyesen fogat mosni, de előtte... inkább hagyjuk is, nem tudom miért kellett szétsúrolnom a fogaimat. 

Mammográfia pipa, új munka miatt tüdőszűrés pipa.
Még egy nőgyógyászati szűrés, meg az elmaradt endokrinológus, és erre az évre letudtam -remélhetőleg- az orvosos dolgokat. 

2024. március 11., hétfő

Arcfrissítő napok

Erre most beneveztem, gyertek ti is, ingyenes.
Valahogy jobban hiszek ebben az arcfiatalításban, mint hogy plasztikai sebész nyúljon az arcomhoz. Most az mondom, hogy az nem fordulhat elő. 
Időnként ráugrok erre a témára, de aztán megint hetek múlnak el gyakorlatok nélkül, szóval próbálom valahogy beilleszteni az életembe, hogy rutin legyen az arcizmaim edzése is. Most négy napig biztosan minden nap foglalkozni fogok ezzel, hátha kialakul valami rendszer. Mondanám, hogy az esti és a reggeli arcápolás része kellene, hogy legyen, de nem mindig van rá idő, főleg reggel, ezzel húzni az amúgy is rengeteg időt a fürdőszobában. (Charlie szerint túl sok időt töltök ott.)
Ti szoktatok ilyesmit csinálni? Rendszeresen? Hová illesztitek be, ha igen?

 

A múlt héten történt

Rettentő sűrű volt az elmúlt hetem (főleg a második fele), de nagyon szerettem.
  • Megvolt az első éjszakai műszakom. Ez külön posztot kitöltene, annyira gáz volt egy ostoba kolléganő miatt, de a humorom nem hagyott el, szóval várom a következőt, hátha többet tanulok.
  • Az éjszakából hazaérve annyi időm volt, hogy lezuhanyoztam, csinibe vágtam magam, és mentem a másik munkahelyemre értekezni, majd ez nőnapba torkollott, ezért is húztam magamra ruhácskát, és sminkeltem enyhén. 
  • Szombaton összeszerveztünk Belamiékkal egy közös hamburgerezést a "Z"-be, jött Kismacsó, és jöhetett Mór is, úgyhogy ragyogott a szívem, hogy ott van mindenki a szűk családból. Belami második diplomája volt az összejövetel apropója, végtelenül büszkék vagyunk rá.
  • Vasárnap nappali műszakot toltam, úgyhogy munkával zárult a hét.
  • Valahogy csak sikerült összehoznom három edzést, amit nem is értek hogyan sikerült. Két futás és egy súlyzós edzés itthon. A harmadik edzés futás volt szombaton ebéd előtt Mórral, hülye egy időpont, de így jött ki. 
  • Sajnos a héten össze-vissza sikerült enni, úgyhogy nem az 56 kiló felé haladtam, annyi bizonyos. 

Lakik valaki Essenben? Esetleg van ott ismeretsége? 
Belami tanulmányútra megy oda áprilistól júniusig, és ha jól értettem, a lakhatást neki kellene megoldania. Nem feltétlenül arról van szó, hogy valaki nyakára menne, az is jó lenne, ha információi lennének, merre induljon ebben az ügyben. Ha valakinek van ötlete, írjon nekem a meselulu@gmail.com-ra, minden érdekel. 

2024. március 7., csütörtök

Mai rémség

Reggel 7 óra, Mórral sétálunk lent.
Már messziről kiszúrom, hogy egy fura nő jön velünk szemben. Az öltözete sem átlagos, de inkább a hátborzongató mosoly az arcán, az kelt rossz érzéseket bennem. Mór orra lent, fel sem néz, de rövidebbre fogom a pórázt, mert magában beszélő skizofrénra már morgott, és ez is olyasminek tűnik.
Ahogy elénk ér, a kutya fölé hajlik, és elég hangosan hajtogatni kezdi: -Öld meg a gazdit, öld meg a gazdit, öld meg a gazdit! 
Annyira elképedek, hogy nem hiszek a fülemnek, de azért ösztönösen húzom a kutyát magam felé, és szó nélkül megyek tovább. Mór továbbra is a szaglászással van elfoglalva, szerintem észre sem vette a közjátékot, de lehet jobb is. 
Merem remélni, hogy nem ilyen lesz az egész nap.

2024. február 29., csütörtök

27-ei beszámoló megkésve, meg a többi

Először azt gondoltam, hogy már nem is írok beszámolót diéta ügyben, mert kb. ugyanaz van.
De aztán a héten többször is az jött szembe, hogy a magasságomhoz 56 kiló lenne az ideális, és kacérkodni kezdtem vele, hogy nyárra becélozhatnám ezt. Mostanában úgyis többet vagyok 60,1 kg-nál, mint 59,9-nél. Szóval nem is lenne akkora baj visszatérni kicsit a számoláshoz. 
Attól persze továbbra is tartok, hogy még jobban öregít a súlyvesztés, de majd figyelem magam, hogy ne essek át a ló túloldalára semmiképp. 

Múlt héten csak sikerült hoznom a három edzést, a héten eddig nulla.
Persze ez a hét most húzós, hármat is megyek a másodállásba, darabonként 12 órát, szóval elfogadom magamtól az érzést, hogy nincs most erőm máshoz. Talán ma egy lazát edzeni fogok, ha belefér.

Itt volt egy bekezdés a munkámról, de töröltem is.
Egyik részről azért, mert talán túlléptem egy határt, bármennyire is név és minden nélkül osztottam meg valamit a munkámról. Másik részről meg pont az ilyen hozzászólók miatt nehéz értekezni bármiről is, mert ők felveszik a rosszindulat szemüvegét, és úgyis azt képzelnek bele a leírtakba, amit akarnak. Nekem meg erre pont nincs szükségem. Amúgy -csak megjegyzem- a boszorkányüldözések is az ilyen típusú mentalitásból adódnak.  

Persze egész éjjel ezzel álmodtam, küszködtem.
Reggel olyan fáradtan ébredtem, mintha nem is aludtam volna. Már két kávén túl is vagyok, meg csomót telefonálgattam munka ügyben, lassan belekezdek a határidős levelekbe, aztán készülök a holnapi 12 órámra. 

Hogy valami jóval zárjak.
Úgy 2 hónapja rátekeredtem, hogy nekem kell egy adidas superstar, mert gyerekkoromban volt olyan nekem, és nagyon szerettem. Meg a farmerszoknyás szettekhez nagyon menő lenne. Jó sokat munkálkodtam (próbáltam, mászkáltam, netet túrtam) ez ügyben, de végül sikerült, lett egy ilyenem:


Apró örömök. 😉
    

2024. február 19., hétfő

Munkás, orvosos

Most azt gondoltam ki a mai mellékállásos munkanapom után, ami egyben szabadság volt a főállásomban, hogy márciusban és áprilisban még megpróbálom folytatni ezt az esztelen magatartást munkaügyileg, aztán felmondok a félállásban.
Áhh! Kezdek teljesesen kipurcanni, majd itt leírtam tíz sorban azt, amit egyszer már elmeséltem a munkahelyi hangulatról, szóval inkább töröltem. A munkával továbbra sincs semmi gondom, egyedül a nevekkel gyűlik meg a bajom, de igazából már nincs kapacitásom megjegyezni száztíz új nevet, de lehet többet is. Csak gyámként van harminchét gyerekem, azoknak nevelőszülőjük, a gyámhivatali ügyintézők, kollégák, és nem is sorolom tovább. Vajon mennyi nevet lehet gond nélkül, aktívan használni? Mindenesetre az én agyam már kimaxolta a kapacitását lassan.

Pénteken voltam mammográfián Pesten.
Balami csuda cukin elvitt a saját osztályára kávézni, megmutatta hol leletezik, aztán átvitt a radiológiai osztályra, a mammográfiára, és rábízott néhány aranyos hölgyre. Voltam már ilyenen, annyira nem izgultam sem a vizsgálaton, de az eredményen sem, éreztem, hogy minden rendben. Meg is mondták a felvételek elemzése, majd az ultrahang után, mert minden volt, és nagyon alaposan. Azért megkönnyebbültem, hogy ezt is pipálhatom a szűrések sorában. 

Már a fogászaton is volt egy köröm.
Kértem és kaptam árajánlatot az egyik csapos/csapolt? fogamra, amiről lejött a fogszínű borítás. Meg vannak még apróbb esztétikai javítások, amiket lehet, hogy megvalósítok, de most a lényegre koncentrálok először. 

Még endokrinológust keresek.
Akit melegen ajánlottak, az nem tud/akar új pacienst fogadni, arra meg még nem volt időm, hogy új után kutakodjak. Amúgy a vérvétel alapján most minden okés velem, csak azért szeretnék konzultálni valakivel, hogy a Letroxot le tudnám e tenni, vagy jobb, ha nem barmolunk bele a rendszerbe. Orvos nélkül én nem partizánkodok, az biztos. 

Nagyon fáradtan kezdtem ezt a hetet.
Múlt héten összehoztam három edzést, de most úgy érzem, hogy meghalok, ha a héten a munkán kívül bármit csinálnom kell. Jó, hamarosan megjön, ez biztosan nem lendít az energiámon, de azért szeretném összekapni magam.